BAGDAD - Gewapende mannen hebben zondag in de Iraakse hoofdstad Bagdad tien werknemers van een bakkerij ontvoerd. Dat gebeurde in de sjiitische wijk Kazimiyah, waar zaterdag vier doden en dertien gewonden vielen bij een granaatontploffing op een markt.
In Bagdad explodeerde ook een autobom. De drie inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Bij een bomaanslag bij de universiteit van Mosul in het noorden van het land kwam zondag een vrouw om het leven en raakten negentien mensen gewond. De meeste gewonden waren vrouwelijke studenten, zei de politie. De aanslag was waarschijnlijk bedoeld voor een Amerikaans konvooi. In Baqouba werden drie mensen doodgeschoten, van wie er een volgens de politie een Iraans paspoort had.

Zeventien lichamen gevonden

Op verschillende plaatsen elders in Bagdad vond de politie de met kogels doorzeefde lichamen van in totaal zeventien mensen, onder wie vier vrouwen en een tiener, die waren geboeid en door het hoofd waren geschoten. Het merendeel van de slachtoffers vertoonde sporen van marteling. De universiteit voor islamitische studies Al-Sadiq aan de Palestinastraat, een van de belangrijkste verkeersaders van Bagdad, werd getroffen door een mortiergranaat. Vijf studenten en een docent raakten gewond.

Twee agenten raakten gewond toen een politiepost op een snelweg in de wijk Dora in Bagdad onder vuur werd genomen. Bij mortieraanvallen op een huis in dezelfde wijk vielen vier doden en twee gewonden.