EINDHOVEN 18/06 (ANP) = De selectie van de Nederlandse wielerformatie Rabobank voor de Ronde van Frankrijk kent geen verrassingen. De ploegleiding gaf zondag de namen van de negen renners vrij die vanaf 1 juli aan de Tour deelnemen. Onder hen vijf Nederlanders: Michael Boogerd, Erik Dekker, Pieter Weening, Joost Posthuma en debutant Thomas Dekker.
De Spanjaarden Oscar Freire en Juan Antonio Flecha, de Rus Denis Menchov en de Deen Michael Rasmussen vervolledigen de selectie. De Nederlander Bram de Groot en de Spanjaard Pedro Horrillo zijn de reserves.

Erik Dekker is de meest ervaren renner van de ploeg als het Tourdeelnames betreft. Hij begint aan zijn twaalfde Ronde van Frankrijk. Michael Boogerd staat voor de elfde keer aan het vertrek. Normaal gesproken is Denis Menchov Rabobanks hoop voor het klassement. De Rus won vorig jaar de Ronde van Spanje nadat de Spaanse winnaar Roberto Heras was geschrapt als winnaar wegens overtreding van de dopingregels. Menchov won onlangs een rit in de Dauphiné Libéré, zoals Oscar Freire vrijdag een etappe won in de Ronde van Zwitserland. De drievoudig wereldkampioen wordt door ploegleider Erik Breukink niet zozeer als een man voor de massasprints gezien, maar als een renner voor etappes met een lichtglooiend profiel.

"Oscar kan in de heuvels lang mee. Hij zal zich meer op dat soort ritten moeten richten dan op sprints tegen Boonen of McEwen", aldus Breukink.