Geen beslissing over schoolpremie en asieldossier
BRUSSEL - De federale topministers hebben zondag op een vergadering van het kernkabinet nog geen beslissing genomen over de invoering van de schoolpremie in 2006. Het blijft wachten op meer duidelijkheid over de budgettaire marges voor dit jaar. De hervorming van de asielprocedure kwam, in tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd, niet aan bod.
Het kernkabinet kwam zondag nog eens bijeen om het pact inzake competitiviteit en koopkracht voor te bereiden. Vorige week besliste de regering om pas naar aanleiding van de begrotingscontrole in juli te bekijken of er dit jaar nog maatregelen kunnen worden genomen.

Over de invoering van de schoolpremie groeit naar verluidt een consensus, maar een echt akkoord erover bestaat nog niet. De beslissing over de invoering dit jaar kan volgens sommigen nog een tweetal weken wachten. Er is wel een wettelijke basis voor nodig.

Asielprocedure

Opvallend is dat de topministers de discussie over de hervorming van de asielprocedure niet hebben aangesneden. Dat was nochtans een uitdrukkelijke vraag van de PS nadat het kernkabinet het vorige woensdag niet eens raakte over een aantal aanpassingen aan de wetsontwerpen die momenteel in de Kamer worden besproken.