MATTERLEY BASIN - Stefan Everts (Yamaha) was de beste in de GP van Groot-Brittannië MX1, de achtste van vijftien manches om het wereldkampioenschap motorcross. Op het circuit van Matterley Basin, nabij Winchester, finishte hij als eerste in de twee reeksen. Voor Everts is het al zijn 95e GP-zege. Dit seizoen is hij nog ongeslagen in het WK (hij won maar liefst 14 van de 16 reeksen).
Stefan Everts gaat in de uitslag Kevin Strijbos (Suzuki) vooraf. Die werd vierde in de eerste reeks en tweede in de tweede. De Nieuw-Zeelander Joshua Coppins (Honda) werd derde in zijn eerste GP van het seizoen. Hij was lange tijd out met een zware schouderblessure. Ken De Dijcker (Honda), 4e, Cédric Mélotte (Yamaha), 6e en Steve Ramon (Suzuki), 7e, maakten het Belgische succes compleet.

In het WK-klassement heeft Everts nu al 99 punten voorsprong op Kevin Strijbos en 114 op de Est Tanel Leok, die zondag 5e werd.

De 9e GP van het seizoen is die in het Zweedse Uddevalla op 2 juli. Het circuit van Matterley Basin is op 24 september het decor van de Motorcross der Naties.