Bancontact/Mister Cash wordt Maestro
BRUSSEL - Bancontact/Mister Cash zal binnen twee jaar van de Belgische markt verdwijnen. Tegen 2008 wordt het elektronische betaalsysteem in ons land volledig vervangen door Maestro. Dat is vanmorgen bekendgemaakt door Febelfin, de federatie van banken, en door Banksys, de beheerder van het betaalnetwerk.
Voor de klant verandert er niet zoveel: hij zal zijn bankkaart kunnen behouden, van dezelfde service en veiligheidsniveau kunnen blijven genieten. De betaalterminals zullen ook blijven bestaan, maar de software moet worden aangepast.

De beslissing past in de eenmaking van de betaalmarkt op Europees niveau: de Single Euro Payments Area (SEPA). Die moet tegen 2010 een feit zijn.

Volgens voorzitter Antoon Termote van het betaalsysteem Paysys is het niet de bedoeling dat het betalingsschema Maestro op de markt voor elektronische betalingen een monopolie verwerft. ,,Eenmaal de SEPA een feit is, kunnen andere compatibele betalingsschema's naast Maestro functioneren'', zegt hij. Een tariefverhoging door de banken bij de overgang naar een Europees betalingssysteem durft hij evenwel niet uit te sluiten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in