Tom Boonen rijdt Lamborghini in de prak
Tom Boonen sloot zijn klassieke voorjaarscampagne maandagavond af tegen een elektriciteitspaal in de buurt van Balen. De voormalige wereldkampioen was op pad met zijn knalgele Lamborghini toen een kat zijn weg dwarste. Dierenvriend als hij is, gooide Tom prompt het stuur om.
Helaas werd hij toen opgewacht door de genoemde paal. Die gaf geen krimp. De Lamborghini wel.

,,Gisterenavond om 21u reed ik met mijn wagen in de buurt van Balen. Bij een verkeerslicht liep een kat de straat over. Ik kon ze ontwijken, maar kwam in de berm terecht. De voorkant van mijn wagen is beschadigd, maar gelukkig leeft de kat nog", kon de voormalige wereldkampioen er nog mee lachen.

Darmproblemen

Tom Boonen moest gisteren ook met darmproblemen afzeggen voor de Scheldeprijs die vandaag gereden wordt. ,,Ik moest mijn training staken door deze problemen. Samen met de medische staf van het team beslisten we om geen risico’s te nemen", meldde Boonen dinsdag in een persbericht van Quick.Step-Innergetic.

Meteen zit zijn voorseizoen erop, want Schoten zou zijn laatste wedstrijd worden voor hij even een pauze inlast. Boonen zal wel de Antwerpse race bijwonen.

,,Traditioneel is dit de laatste koers van mijn eerste seizoenhelft. Ik kan niet starten, maar wil in Antwerpen en Schoten zijn om al mijn supporters te groeten en te bedanken én om mijn teammaats tijdens de wedstrijd te steunen." Boonen zal de race volgen in de wagen van sportdirecteur Wilfried Peeters.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in