Wim De Vilder en Cathérine Moerkerke presenteren Televisiesterren
Foto: Gary Breyssem
BRUSSEL - VRT-nieuwsanker Wim De Vilder zal samen met zijn VTM-collega Cathérine Moerkerke de eerste 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren' presenteren op zondag 30 maart. Tijdens een grote live show in de Grenslandhallen in Hasselt worden awards uitgereikt voor de beste en populairste tv-programma’s en presentatoren van 2007.
De Vilder en Moerkerke krijgen de hulp van Peter Van de Veire, die in de zaal korte interviews zal afnemen van de genodigden, zo werd dinsdag meegedeeld op een persconferentie.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren wordt georganiseerd door de Vlaamse Televisieacademie. Alle Vlaamse zenders, openbare en commerciële en nationale en regionale omroepen werken mee aan het het project. VRT en vtm zorgen samen voor de live uitzending van de galashow op één. Volgend jaar wordt de show door VTM op het scherm gebracht.

'Het wordt een gala zoals gala hoort te zijn', zegt Jeroen Depraetere, directeur van de Vlaamse Televisieacademie. 'Er zijn verrassende gasten die de prijzen zullen uitrijken, leuke filmpjes, verschillende acts en alles gebeurt live'.

Er worden Vlaamse Televisiesterren uitgereikt in tien categorieën: Beste acteur of actrice, Beste presentator of presentatrice, Beste fictieprogramma, Beste realityprogramma, Beste entertainmentprogramma, Beste informatieprogramma, Rijzende ster 2008 (voor de beste nieuwkomer op de Vlaamse televisie), de Carrièrester 2008 (voor een uitzonderlijke bijdrage aan de Vlaamse televisie), Populairste televisieprogramma en Populairste televisiepersoonlijkheid.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren wordt georganiseerd door de Vlaamse Televisieacademie, die in 2006 werd opgericht door Ben Crabbé, Erik Van Looy, Goedele Liekens, wijlen Guido Depraetere, Jan Van Rompaey, Mark Uytterhoeven, Mike Verdrengh, Paul Jambers, Paula Semers en Chris Cockmartin. Het is een neutrale instelling met als doel de organisatie van een aantal evenementen.

De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren is een productie van productiehuis deMENSEN en wordt zondag 30 maart om 20.20 uur live uitgezonden op Eén.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in