BRUSSEL - Admiral Freebee is de grote winnaar van de tiende Zamu Music Awards. Zijn debuutplaat leverde Tom Van Laere vier awards op: Beste Album voor "Admiral Freebee", Beste Song voor "Rags 'n' Run", Pop/Rock en een award voor Beste Auteur/Componist. De awards werden dinsdagavond uitgereikt in de Ancienne Belgique in Brussel.
Muzikanten en de ruime muziekwereld, van organisatoren tot platenfirma's, bepaalden de afgelopen maand de winnaars in 16 categorieën. Voor 2 awards, Beste Song en de speciale award Video-10, kon ook het brede publiek meestemmen.

Dat niet alleen zijn collega's maar ook de gewone muziekliefhebber Admiral Freebee hoog inschat, bewijst zijn winst in de categorie Song 2003. Met "Rags 'n' Run" haalde Admiral Freebee het van 50 andere songs. Met nog drie andere awards was Van Laere de grote slokop op deze tiende editie.

Zangeres Geike Arnaert (Hooverphonic) sleepte de award Zang in de wacht en haalde het na een nek-aan-nek race met Jo Lemaire, Tom Barman en Eva De Roover. De award Roots ging dit jaar naar levende legende Roland en Mauro en Sioen gingen respectievelijk naar huis met de award voor beste Muzikant en de Focus award voor meest opvallende nieuwkomer.

Jean Blaute stak de award Producer in zijn zak en Scala ging huiswaarts met de award Popular. De opzwepende beats op "Camino Real" leverden Buscemi de award Dance op. Voor de award Live-act rekende El Tattoo Del Tigre verrassend af met kleppers Clouseau, Bart Peeters en Admiral Freebee.

De Lokerse Feesten gingen aan de haal met de award Muziekevenement en radioprogramma "Brussel Vlaams" nam de award Media mee richting Studio Brussel. Johan Verminnen nam voor zijn rijke muziekcarrière de Lifetime Achievement Award in ontvangst.

Ter gelegenheid van de tiende editie van de Zamu Awards pakten de organisatoren uit met de speciale Video-10 Award. Het publiek kon stemmen op zijn favoriete clip van het afgelopen decennium. "Champagne" van Millionaire won de award voor clips van Soulwax ("Much Against Everyone's Advice") en Hooverphonic ("Eden").