VAF steunt  Nic Balthazar, Dominique Deruddere en  Peter Van den Begin
BRUSSEL - Het Vlaams Audiovisueel Fonds investeert in totaal 123.200 euro in films van Nic Balthazar, Dominique Deruddere en een tv-fictiereeks van Peter Van den Begin.

Nic Balthazar krijgt 58.200 euro als ontwikkelingssteun voor zijn filmproject 'Ben X'. Het gaat om de geplande verfilming van Balthazars jeugdroman 'Niets was alles wat hij zei', dat vervolgens veel succes kende in de theaterversie 'Niets' met acteur Roel Vanderstukken. Boek en theatersolo vertellen het verhaal van een jonge puber met autisme die door zijn leeftijdgenoten gepest wordt.

Regisseur Dominique Deruddere krijgt 50.000 euro ontwikkelingssteun voor het opzetten van een speelfilm rond het door Chris Van den Durpel gecreëerde typetje van de bokser Firmin Crets. De werktitel luidt: 'Firmin den bokseur'.

Aan acteur Peter Van den Begin is 25.000 euro toegezegd voor de ontwikkeling van een tv-fictiereeks voor de VRT rond de legendarische Antwerpse revuezaal 'Oud België'. Peter Van den Begin, die samen met Christophe Dirickx tekent voor het scenario, heeft een deel van zijn jeugd doorgebracht in 'Oud België' en baseert zich deels op eigen ervaringen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in