Fiscale amnestie rondt kaap van 100 miljoen euro
Foto: rr
BRUSSEL - De financiële instellingen hadden tot 15 december 100,7 miljoen euro doorgestort in het kader van de eenmalig bevrijdende aangifte, zoals de fiscale amnestie officieel heet. In totaal werd reeds 1,12 miljard euro geregulariseerd, zo laat minister van Financiën Didier Reynders vandaag in een mededeling weten.

15 december was de derde vervaldag waarop de financiële instellingen de aangiften moeten doorstorten van klanten die hun tegoeden in het buitenland willen regulariseren. Het totaal bedrag van de stortingen beliep op die datum 100,7 miljoen euro, tegenover 17,5 miljoen na de eerste vervaldag van 15 juli en 46,9 miljoen na de tweede vervaldag van 15 oktober.

In totaal werden door de financiële instellingen en de Thesaurie tot nu zo’n 4.730 dossiers afgesloten, een stijging met 125 procent. Het aantal afgehandelde dossiers is de jongste twee maanden meer dan verdubbeld. Zo is ondertussen in totaal reeds meer dan 1,12 miljard euro geregulariseerd via de eenmalig bevrijdende aangifte.

De minister geeft maandag meer gedetailleerde cijfers vrij.