Plopsaland-indoor krijgt onderdak in Grenslandhallen
Foto: wdk
HASSELT - In de Grenslandhallen in Hasselt zal in december 2005 het eerste overdekte ,,Plopsaland Indoor'' onderdak krijgen. Het themapark wordt door Studio 100 ontwikkeld en zal de figuren van Studio 100 met een overdekte speeltuin combineren. De kostprijs van het project bedraagt 12,5 miljoen euro.

Plopsaland Indoor zal op termijn goed zijn voor een extra tewerkstelling van 60 tot 70 jobs, zo maakten voorzitter Johan Vanmuysen van de Hasseltse Grenslandhallen en Hans Bourlon van Studio 100 vandaag op een persconferentie in Hasselt bekend.

De bouwvergunning voor Plopsaland Indoor is al afgeleverd. De start van de bouwwerken is in maart van volgend jaar gepland. Als alles volgens plan verloopt, opent het overdekte themapark tegen de kerstvakantie van 2005 officieel de deuren.

Plopsaland Indoor zal bestaan uit een overdekt park van 8.800 m3 en een buitenruimte van 2.000 m3. Er zullen in totaal 18 attracties gaande van een reuzen ballenbad tot een verkeerspark en klimberg gebouwd worden. Net zoals het gethematiseerde familiepretpark Plopsaland in Adinkerke is Studio 100 hoofdaandeelhouder van Plopsaland. Studio 100 staat bekend voor de producties van onder meer de Samson en Gert-shows, Kabouter Plop en de K-3 shows. Sinds 2002 is Studio 100 ook producent van gezinsproducties in de Grenslandhallen.

Dagelijkse shows

In Plopsaland Hasselt zullen bezoekers dagelijks de shows van één van de populaire figuren (Kabouter Klus, Piet piraat en Bumba) van Studio 100 kunnen bijwonen. Het indoorpark omvat daarnaast ook een restaurant, een buitenterras en een heuse Plopsalandwinkel. Het is de bedoeling de bestaande en toekomstige manifestaties in onder meer de Ethiashal in combinatie met Plopsaland Indoor aan te bieden. De grotere theaterproducties van Studio 100 blijven evenwel hun stek vinden in het Congrestheater binnen de Grenslandhallen, aldus nog Vanmuysen. Het project kan rekenen op twee miljoen euro Europese steun. Plopsaland Indoor zal in eerste instantie goed zijn voor 35 voltijdse jobs en op termijn tot 60 volwaardige arbeidsplaatsen, zo zei de voorzitter van de Grenslandhallen. Vanmuysen wees er tevens op dat er heel wat indirecte tewerkstelling zoals de catering met het project gemoeid zal zijn.

Studio 100 verwacht dat er jaarlijks 300.000 bezoekers Plopsaland Indoor zullen aandoen. In Plopsaland in Adinkerke kwamen vorig jaar 780.000 bezoekers over de vloer, onder wie 150.000 Nederlanders, zo zei Hans Bourlon van Studio 100. ,,Gezien de populariteit van de Studio 100-figuren in Nederland en het aantal Nederlandse bezoekers in Plopsaland in Adinkerke verwachten we dat er in Hasselt eveneens 40 tot 50 procent van de bezoekers uit Nederland zal komen.''

Het park zal ongeveer 300 dagen per jaar geopend zijn. Op maandag en dinsdag zal Plopsaland Indoor gesloten zijn, behalve in de vakantieperiodes in België en Nederland. De toegangsprijs zal 12,50 euro bedragen.