Treingebruikers vrezen vakantieregeling NMBS
BRUSSEL - De NMBS start de vakantieregeling een week vroeger dan andere jaren. Daardoor dreigen meer dan duizenden treinreizigers volgende week te laat te komen op hun werk, zo vreest De Bond voor Trein-, Tram- en Busgebruikers.

Door de vakantieregeling van de NMBS rijden minder piekuurtreinen. Wie tijdig achter het bureau of op de schoolbanken moet verschijnen zal mogelijk een vroegere trein moeten nemen. De Bond vreest dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de vervroegde vakantieregeling. ,,Forensen zijn gewoontereizigers, scholieren verwachten geen onlogische 'vakantiedienst' tijdens de laatste proefwerkenweek.''

De NMBS spreekt dat tegen. De vervoersmaatschappij wijst erop dat reizigers via brochures en het treinpersoneel op de hoogte worden gebracht van de aangepaste treinuren.

Rond de eindejaarsperiode voert de NMBS traditioneel een speciale regeling in omdat er minder gebruik gemaakt wordt van het openbaar vervoer. Daardoor rijden de treinen op weekdagen vanaf 20 december volgens de dienstregeling die van kracht is tijdens de jaarlijkse verlofperiodes. Op 31 december rijden de treinen volgens de zondagsdienstregeling.