Palestijnse doden bij instorten van tunnel
Foto: blg
RAFAH - In Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn vandaag verscheidene Palestijnse doden gevallen toen ze bedolven geraakten in een ingestorte tunnel. Volgens een Israëlische militaire bron bevond een onbekend aantal Palestijnen zich in een tunnel in een verboden zone, dichtbij Rafah. De tunnel stortte in terwijl de Palestijnen in de weer waren met explosieven, zegt dezelfde militaire bron. Israël gaf de Palestijnse hulpdiensten de toestemming om ter plaatse hulp te bieden aan de gewonden.

Volgens Palestijnse ziekenhuisbronnen kwamen minstens vijf Palestijnen vast te zitten in de ingestorte tunnel. Het is nog onduidelijk of de slachtoffers nog in leven zijn of niet, maar de hulpdiensten vermoeden dat er verscheidene doden zijn. Over de oorzaak van de instorting tast men nog in het duister.

Het Israëlische leger bevestigt dat het meerdere tunnels in de buurt onklaar heeft gemaakt omdat de Palestijnen die gebruiken om wapens te smokkelen tussen Egypte en de Gazastrook. Zondag voerden de Palestijnen vanuit een tunnel in dezelfde regio een dodelijke aanval uit op Israëlische soldaten.