Zakenman Theyskens pompt geld in Lierse
Foto: rr
ANTWERPEN - Gaston Vets, de voorzitter van voetbalclub Lierse SK, ondertekende vanochtend samen met de nieuwe investeerder Leo Theyskens een overeenkomst die ervoor moet zorgen dat de club opnieuw financieel gezond wordt.

,,We hebben er ons toe verbonden zo’n 3 miljoen euro in de club te investeren, wat moet volstaan om de club een gezonde financiële basis te verzekeren'', aldus de Kempense zakenman Theyskens.

Door de financiële injectie zal Lierse SK onder meer haar licentie kunnen behouden. ,,We willen benadrukken dat wij deze investering als een eerste en levensnoodzakelijke aanzet beschouwen tot het opnieuw compleet gezond maken van de club'', legt Theyskens uit. ,,We gaan volgende week de meest dringende betalingen uitvoeren.''

Nieuwe organisatiestructuur

Naast de financiële input wordt de organisatiestructuur ingrijpend hertekend. ,,De club moet als een bedrijf worden gerund. Daarom zal er een onderscheid gemaakt worden tussen het financieel, sportief, commercieel, logistiek beheer, het beheer van de infrastructuur en het personeelsbeleid'', verduidelijkt de nieuwe investeerder.

Naast het financiële probleem, waar nu een einde is aan gekomen, gaat Theyskens ook het reeds lang aanslepende veiligheidsprobleem aanpakken. ,,De bedoeling is om een einde te maken aan deze problematiek. We zijn ondertussen gestart met een veiligheidsaudit. De door het ministerie van Binnenlandse Zaken opgelegde aanpassingen aan de bestaande infrastructuur zullen zo snel mogelijk worden doorgevoerd'', neemt Theyskens zich voor. Daarnaast zullen de bestaande lichtpilonen worden vervangen en zal de oude tribune worden afgebroken en vervangen worden door een nieuwe tribune die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Uiteraard mochten de sportieve ambities ook niet ontbreken. ,,Bij de eerste acht eindigen in de eerste klasse zou mooi zijn. Ook moet de Beker van België een doel zijn. Dat zou voor de club een relatief gemakkelijke weg zijn naar Europees voetbal en de daarbij horende exposure. Op die manier wordt de club ook zakelijker interessanter zodat er meer inkomsten binnenkomen'', aldus Theyskens.