WASHINGTON - De Los Angeles Lakers hebben vannacht in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) verrassend vlot gewonnen bij Sacramento, dat met 99-115 haar zwaarste thuisnederlaag in 6,5 jaar leed. Spelbepalende figuur bij de bezoekers was Kobe Bryant met 31 punten en 12 assists.

Lamar Odom scoorde 22 punten voor de Lakers, invallers Tierre Brown en Brian Cook respectievelijk 15 en 12. Voor de 36-jarige Serviër Vlade Divac werd het een leuk weerzien met de club waar hij zes seizoenen het mooie weer maakte.

Ondanks de zege blijven de Lakers in de Pacific Division achter de Kings staan. Leider is nog steeds Phoenix, dat gisteren niet in actie kwam.

Nog vannacht won de hekkensluiter in de Central Division, de Chicago Bulls, thuis met 85-77 van Milwaukee, dat net boven de Bulls staat in het klassement. Chicago had haar tweede opeenvolgende zege vooral te danken aan Kirk Hinrich (28 punten) en Eddy Curry (20 punten). Voor de bezoekers bleek Michael Redd (22 punten) het best bij schot.

In de derde wedstrijd van vorige nacht versloeg Detroit in eigen huis Cleveland met 81-69. De regerende kampioen blijft wel tweede in de Central Division, na de Cavaliers.