Danny Verbiest verkoopt aandelen Studio 100
BRUSSEL - Danny Verbiest, de man achter televisiehond Samson, stapt uit het aandeelhouderschap van zijn productiehuis Studio 100. Hij verkoopt zijn belang van 33,3 procent aan de mede-oprichters Hans Bourlon en Gert Verhulst. Danny Verbiest treedt ook terug als bestuurder van Studio 100.

Dat zegt Studio 100 in een persmededeling. Het productiebedrijf bevestigt hiermee een bericht in de krant De Tijd. Danny Verbiest zet deze stap om persoonlijke redenen, aldus Studio 100. Hij zet zijn activiteiten als acteur en poppenspeler voor Studio 100 voorlopig gewoon verder. Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon beklemtonen dat deze wijzigingen in onderling overleg en in de beste verstandhouding zijn verlopen.

Hans Bourlon en Gert Verhulst bezitten nu elk de helft van het bedrijf. ,,Deze transactie zal het beleid, de strategie en de groei van Studio 100 niet beïnvloeden'', staat te lezen in het persbericht. Het bedrag van de transactie is niet meegedeeld.

Studio 100 is het productiehuis achter de successeries voor kinderen ,,Samson en Gert'' en ,,Kabouter Plop'' en is producent van de popgroep K3.