VILVOORDE - De 20-jarige Ellen Dufour uit Zutendaal heeft gisteren de tweede reeks van het VTM-programma Big Brother gewonnen. Zij haalde het in de eindstrijd met 54 procent van de stemmen van de 34-jarige Bruggeling Thierry en werd in één klap vijf miljoen frank rijker. Beiden waren vooraf getipt als topfavoriet en kaapten samen meer dan 80 procent van de stemmen weg. Gisteren werd ook bekendgemaakt dat er een derde reeks van Big Brother komt.
Big Brother II heeft het succes van zijn voorganger bevestigd. Het programma bleef wekelijks hoog scoren in de top 10 van de kijkcijfers, ondanks de zware concurrentie op TV1 op zondagavond. Ook Canal+ plukte mee de vruchten van de populariteit van de real life-soap. Zo steeg het aantal abonnees op het digitaal aanbod van de betaalzender sind de start van Big Brother met 20 procent.

Het waren vooral de compilatie-uitzendingen op zaterdag die opvallend zwakker scoorden. Ook op zondagavond trok de lifeshow gemiddeld 200.000 kijkers minder dan vorig seizoen. Dat nam echter niet weg dat Big Brother nog steeds hoge toppen scheerde, met een marktaandeel dat regelmatig boven de 40 procent uitsteeg en kijkcijfers die, vooral tijdens de life-uitzendingen op zondag, over het miljoen gingen.