Een Britse regeringscommissie gaat binnenkort voorstellen de pensioengerechtigde leeftijd op te trekken van 65 naar 67 jaar. De Pensioencommissie heeft gewaarschuwd dat bijna tien miljoen werkende Britten te weinig geld opzij zetten voor hun pensioen.

Staatssecretaris voor pensioenzaken Stephen Timms wilde niet direct op het bericht ingaan, maar zei dat het Verenigd Koninkrijk zich bij een almaar ouder wordende bevolking niet kan permitteren om zich de ,,bekwaamheden" van iedereen die wil werken te ontzeggen. ,,De pensioenleeftijd gaat omhoog aangezien mensen langer willen doorwerken dan in het verleden het geval was", zei Timms.

Volgens de Financial Times gaat de Pensioencommissie een nationaal pensioenplan voorstellen waarin iedereen automatisch, maar niet verplicht, wordt opgenomen. De commissie wil ook het minimum staatspensioen optrekken van 80 pond (118 euro) naar 109 pond (160 euro) per week, aldus de krant.

De Pensioencommissie heeft gewaarschuwd dat bijna tien miljoen werkende Britten te weinig geld opzij zetten voor hun pensioen. Waar een 65-jarige Britse man in 1955 nog een levensverwachting van twaalf jaar had en een vrouw zestien jaar, heeft een 65-jarige man in 2055 waarschijnlijk nog bijna 22 jaar te leven en een vrouw 24, zei de commissie vorig jaar.