Schumacher blijft ambitieus na rampzalig seizoen
archiefbeeld Foto: epa
BERLIJN - Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, mag dan wel een zwak seizoen gereden hebben, aan stoppen denkt de Duitser nog lang niet. Meer nog, ’Schumi’ wil volgend seizoen met Ferrari opnieuw wereldkampioen worden. Dat staat te lezen op zijn website.
,,Het was geen seizoen om fier over te zijn'', geeft de 36-jarige piloot toe. De Duitser won amper één GP, en moest in de WK-eindstand Fernando Alonso en Kimi Raikkonen voor zich dulden. Toch schrikt Schumacher niet terug voor zijn jongere concurrenten.

,,Ik rijd nog heel graag en voel me in supervorm'', zegt hij. ,,Ik zal pas stoppen wanneer ik het gevoel heb dat ik niet genoeg tijd met mijn kinderen kan doorbrengen. Op dit moment stelt dit probleem zich niet.''

Schumacher rijdt al sinds 1996 voor Ferrari, waar hij nog één jaar onder contract ligt. ,,Volgend seizoen wordt ons doel het heroveren van de wereldtitel'', maakt de piloot zijn ambities duidelijk. ,,Als je nagaat hoe we de concurrentie in 2004 overvleugelden en hoe snel de andere teams ons bijgebeend hebben, is er geen enkele reden om aan te nemen dat wij niet hetzelfde kunnen doen.''

In 2004 won de Scuderia 15 van de 18 Grote Prijzen, 13 daarvan waren voor Schumacher. ,,Ferrari is nog altijd een competitief team, dat is niet veranderd. Volgende winter gaan we hard werken'', besluit Michael Schumacher.