ASSE - Het verdacht postpakket dat vanmorgen toekwam op een bankkantoor in Asse, bevatte een nepbom. Dat is gebleken na onderzoek van de ontmijningsdienst DOVO. Rond 10.30 uur konden de inwoners terug naar de huizen die in de buurt ontruimd werden en werd er opnieuw verkeer toegelaten op de drukke gewestweg N9.

De filiaalhouder had rond 8.30 uur de politie gealarmeerd omdat hij tussen de post een pakket had aangetroffen waarin vier staafjes zaten waarvan men ‘kon veronderstellen dat er zich dynamiet in bevond’, zegt burgemeester Michel Van Haeleweyck. ,,Het was allemaal zeer goed nagemaakt. Er zat ook een dreigbrief bij waarin geëist werd dat er een beetje verderop geld moest gedeponeerd worden in een kluis’’, aldus de burgemeester.

De lokale politie sloot meteen de N9 af en stelde een perimeter in rond het bankkantoor. Men liet een viertal huizen in de onmiddellijke omgeving ontruimen. DOVO kwam ter plaatse en knipte de draadjes van de staven door. Uit onderzoek bleek dat het om nepbommen ging. Rond 10.30 uur werden alle maatregelen opgeheven. De zaakvoerder van het bankkantoor is door het gebeuren zwaar aangeslagen en krijgt momenteel slachtofferhulp. Er is geen spoor naar de dader.