Negen agenten gewond bij rellen in Sint-Jans-Molenbeek
Foto: bdp
Bij rellen in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn donderdagnacht negen politieagenten gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel West. Tien politiewagens raakten ook beschadigd. De onlusten begonnen rond 19.00 uur en duurden tot 2.00u.

De politie raakte slaags met Molenbeekse jongeren na de arrestatie van een veertienjarige jongen.

De jongen had de politie al enkele dagen uitgedaagd en beledigd. Toen de agenten hem omstreeks 19.00 uur thuis kwamen arresteren in de Vanderstichelenstraat, liep het weer mis. Verschillende familieleden protesteerden luidkeels en dat leidde ertoe dat een groepje van een twintigtal mensen zich rond de politie verzamelde. Toen die met stenen begonnen te gooien, trokken de agenten zich met de jonge arrestant terug in het commissariaat in de Brievendragerstraat.

Korte tijd later kwam de familie van de jongen daar opnieuw verhaal halen, ditmaal vergezeld van een zestigtal mensen. Dat leidde tot trekken en duwen en een aantal jongeren begonnen het commissariaat te bekogelen met stenen. In het geharrewar moest de familie van de jonge arrestant vluchten en raakten twee agenten van de zone Brussel West gewond. Eén kreeg een kasseisteen tegen het been en de andere kreeg een zware vuistslag in het gezicht.

Helikopter

De politie van Brussel West kreeg versterking van andere zones en van twee waterkanonnen en een helikopter van de federale politie. Dat bracht de rust enigszins weer in de straten rond het commissariaat, maar even later liep de spanning op in de Ribeaucourtstraat en de Leopold II-laan. Daar begonnen jongeren in groepjes van tien tot vijftien de politie uit te dagen en rel te schoppen. Een patrouille van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene die ter versterking was opgeroepen, werd bekogeld en daarbij raakten vier agenten gewond.

Uiteindelijk duurde het tot ongeveer 02.00 uur voor de rust weerkeerde en alle relschoppers van straat waren verdwenen. Vijf jongeren die betrapt waren bij het gooien van projectielen, werden opgepakt en zullen ter beschikking gesteld worden van het parket. In totaal raakten negen agenten gewond en liepen tien politiewagens beschadigingen op, die gingen van blutsen in het koetswerk tot ingegooide ramen. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in