MIDDELKERKE - De 24ste editie van het muziek -en cultuurfestival Leffingeleuren in de Middelkerkse deelgemeent Leffinge is dit jaar een echt succes geworden. Ondanks het mindere weer gisteren kreeg het festival meer dan 10.000 bezoekers. Daarmee overstijgt de editie 2000 alle voorgaande edities.
Het festival sluit vanavond af met een concert van Arno. Als eerbetoon voor de 50ste verjaardag van het Oostendse rockfenomeen loopt er ook een exclusieve Arno-tentoonstelling.

Organisator Jan Vanneessen benadrukt dat de invoering van twee podia een duidlijk hefboomeffect creëert voor het festival. Zowel in zaal De Zwerver als in de feesttent kwamen vrijdagavond bijna 4.000 bezoekers over de vloer. Ook gisterenavond met topnamen als Velvet Underground-legende John Cale en de Belgische rocksensatie Arid, trok het festival een vol huis.

Tot vorig jaar was Leffingeleuren wel bekend, maar bleef de publieke opkomst beperkt. Nu de organisator grotere namen brengt, gaat het bezoekersaantal sterk de hoogte in. De plannen voor de 25ste editie liggen alvast in dezelfde lijn. Veel wil Vanneesen er nog niet over kwijt, maar de jubileumeditie moet een topjaar worden.