LONDEN - De Britse regering denkt eraan om een nieuwe wet in te voeren die verbiedt het brandstoftransport te blokkeren. Dat schrijft The Observer. Het crisiscomité van de regering, dat vorige week tijdens de blokkades van boze vrachtwagenchauffeurs werd opgericht, zal het project maandag onderzoeken.
Door de nieuwe tekst, de 'Essential Services Act', zal de regering chauffeurs van brandstoftransporten kunnen bevelen de blokkades te negeren en de prioritaire diensten, zoals ziekenhuizen, politie en brandweer, te bevoorraden. De nieuwe wet zou ook van toepassing worden op de distributie van water, gas en andere openbare diensten.

Een kabinetsmedewerker van de Britse premier Tony Blair zei in de krant dat "Groot-Brittannië nooit meer in een situatie mag terechtkomen waarbij 2.000 manifestanten het land gijzelen. De brandstofbevoorrading moet ten alle prijze kunnen doorgaan".

De Britse vrachtwagenchauffeurs blokkeerden vorige week uit protest tegen de hoge olieprijzen olieraffinaderijen en depots. Dat leidde in heel Groot-Brittannië tot schaarste.