Anderlecht is voorlopig alleen leider in eerste klasse. Het haalde tegen Harelbeke echter bibberend het einde. Paars-wit liep uit tot 4-1, maar plots viel alle organisatie weg en keerde Harelbeke terug tot 4-3. Toch hield Anderlecht vol, zodat het weer even uitloopt op Club Brugge. De Bruggelingen spelen vanavond tegen Germinal Beerschot.
Behalve de sprong van Anderlecht naar de eerste plaats, vielen zaterdag nog twee feiten op: de 37 goals én de stilgelegde AA Gent-Beveren. Bij een stand van 3-0 in het voordeel van het AA Gent (voor het eerst onder Herman Vermeulen) werd een grensrechter bekogeld door een supporter van Beveren. Scheidsrechter Ver Eecke staakte meteen de wedstrijd stil. Beveren dreigt het duel nu met 5-0 te verliezen. Bovendien hangt een zware boete boven de Freethiel.

Ondanks die stilgelegde partij werden zaterdag liefst 37 goals gemaakt. Standard pakte uit tegen het zwakke Aalst, dat er zeven om de oren kreeg. Ole Martin Arst, voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, scoorde een hattrick.

Verrassend was vooral de uitoverwinning van Westerlo in Moeskroen. Het team van Jan Ceulemans werkte efficiënt af en won met 3-5. De drie goals van topschutter Jestrovic konden Moeskroen niet redden. Westerlo wordt nu derde in de rangschikking.

Op het Lisp versloeg Lierse Antwerp met 4-1, onder meer dankzij twee doelpunten van Karel Snoeckx. Lokeren haalde het met 2-1 van Sint-Truiden, dat onderaan de rangschikking blijft hangen en z'n twee gewonnen punten nog dreigt te moeten afgeven ook. Ten slotte was er nog La Louvière-KV Mechelen. Daarin leken de Mechelaars eerst op weg naar hun eerste zege, maar ze gaven uiteindelijk nog een 0-2-voorsprong uit handen. Het werd 2-2.

Live bij Sport 24t
Vandaag staan nog twee wedstrijden op het programma. RC Genk neemt het vanmiddag op tegen Sporting Charleroi, terwijl Club Brugge vanavond de lastige verplaatsing naar Germinal Beerschot maakt. U kan de wedstrijden live volgen bij Sport 24, de sportieve partnersite van De Standaard Online.

De uitslagen :
  • Standard - Aalst : 7 - 0
  • La Louviere - KV Mechelen : 2 - 2
  • Anderlecht - Harelbeke : 4 - 3
  • AA Gent - Beveren : 3 - 0
  • Lokeren - Sint-Truiden : 2 - 1
  • Moeskroen - Westerlo : 3 - 5
  • Lierse - Antwerp : 4 - 1