SYDNEY - Het Belgische Military-team blijft het goed doen in Sydney. Na de eerste proef van de drie op het programma te hebben afgewerkt (nvdr dressuur) staan onze landgenoten op een zevende plaats met 160,4 punten. Australie leidt voor Groot-Brittannie en de Verenigde Staten. Slechts 12 landen nemen aan deze competitie deel.
Vandaag vergaarde Carl Bouckaert, met Urane des Pins, 53 strafpunten en Karin Donckers op Gormley, 57,20. Gisteren waren Constantin Van Rijckevorsel met Withcote en Kurt Heyndrickx met Archimèdes goed voor respectievelijk 52,20 en 55,20 punten.

Morgen wordt de cross country verreden. De 50.000 toeschouwers, die naar verwachting zullen opdagen voor de uithoudingsproef zullen op hun tellen moeten passen. Ze dienen in het glooiende terrein van Horsley Park uit te kijken voor slangen.

In het landschap kunnen niet alleen de veel voorkomende zwarte en bruine slangen worden aangetroffen, maar de kans is aanwezig dat er ook een zeldzame, meer agressieve tijgerslang tussen het gras zal zitten. De paardenliefhebbers krijgen de raad lange broeken en stevige wandelschoenen te dragen.