SYDNEY - In het Olympische zwembad blijft het records regenen. De Australier Ian Thorpe zwom vanmorgen opnieuw een Olympisch record in de series van de 200m vrije slag. Gisteren zwom Thorpe al één Olympisch en twee wereldrecords. In de halve finales zwom de Nederlander Pieter Van den Hoogenband het record van Thorpe meteen van de tabellen. Ook de Amerikaans Tom Dolan zwom een record op de 400m wisselslag.
Van den Hoogenband tikte aan in een nieuw wereldrecord : 1:45:35. In zijn halve finale bleef Thorpe nauwelijks 2/100 seconde boven het kersverse wereldrecord. Morgen staan Thorpe en Van den Hoogenband tegenover elkaar in de finale.

In de 100m vlinderslag zwom de Nederlandse Inge De Bruijn een nieuw wereldrecord. De Nederlandse bleef 3/100ste seconden onder het oude record. Eerder dit jaar zwom De Bruijn al wereldrecords op de 50 en 100m vrije slag en de 100m vlinderslag.

De Italiaan Domenico Fioravanta is de opvolger van Frederik Deburghgraeve. Fioravanta won de 100m schoolslag in een nieuw Olympisch record. Het Olympisch record van Fredje verdwijnt dus van de tabellen.

De Amerikaan Tom Dolan verpletterde het wereldrecord op de 400m wisselslag. Hij ging zijn landgenoot Erik De Vendt ruim 3 seconden vooraf.

De Australische PTT reageert uiterst snel op de gouden ontwikkelingen tijdens de Olympische Spelen. Golden boy Ian Thorpe, gisteren winnaar op de 400 meter vrije slag en de 4 x 100 meter vrij estafette, vindt zijn afbeelding vandaag al op een speciale postzegel.

De leiding van Australia Post heeft voor de Spelen toegezegd aan iedere winnaar van een gouden medaille een zegel te wijden en die de dag na het behaalde resultaat uit te geven. "Dit is de eerste postzegel en hopelijk volgen er nog vele", aldus David Maiden, manager van de filatelistische afdeling.