SYDNEY - Brigitte Becue heeft zich niet geplaatst voor de finale van de 100 m schoolslag. Becue zwom de negende tijd in de halve finale. De beste acht gaan naar de finale. Onze andere zwemsters sneuvelden in de reeksen.
Becue lukte de vierde tijd in de vierde reeks en zette een chrono van 01:09.38 neer, 22/100 verwijderd van haar Belgisch record (1:09.16). Becue tekende voor de negende tijd op 43 zwemsters. De Amerikaanse Megan Quann klokte de beste chrono: 1:07.48. Ook in de halve finale klokte Becue de negende tijd. Becue kon in de tweede wedstrijdhelft het tempo niet volhouden. Ze kwam 1/10 seconde te kort voor een finaleplaats.

Voor Becue kwam het resultaat heel hard aan. Becue had gehoopt op een plaatsje in de finale. Een oorzaak voor het falen had Becue niet. Toch kon ze de uitslag niet relativeren. Ze hoopt zich te kunnen oppeppen voor de 200m en de estafette. Becue wilde geen conclusies rond haar carrière vastknopen aan het resultaat. "Daar is het nu het moment niet voor," aldus Becue. Sofie Wolfs werd uitgeschakeld in de series van de 100m rug. Onze landgenote zwom pas de 27ste tijd. Wolfs kwam met 01:04.66 in de buurt van het het Belgische record van Carine Verbauwen dat sinds de Spelen van Moskou op de tabellen staat.

Sofie Goffin werd in de series van de 400m vrije slag uitgeschakeld. De Antwerpse tikte aan als zevende van haar reeks in 4:15.93, 1:43 verwijderd van haar beste tijd gerealiseerd tijdens de Belgische kampioenschappen begin dit jaar in Antwerpen. Goffin werd 20e op 39 zwemsters.