Reactie van zeilster Evi Van Acker, die zondag zesde eindigde in de zesde regatta in de Laser Radial-klasse op de Spelen van Peking:
"Twintig knopen wind, en bijna geen zichtbaarheid. Ik ging bij de boot van start en klapte gelijk naar rechts. Het kwam echter slechter dan slecht uit. Halverwege het eerste kruisrak moest ik vijftien boten voor mij laten van links. De motor ging erop. Ik hing de longen uit mijn lijf en maakte een grote comeback om als 5e de bovenboei te ronden. Voor de wind was het zoeken naar de boei."

"In het tweede kruisrak ging ik links, maar nu bleek rechts beter te zijn. Ik verloor twee plekjes en kwam als 7e rond de bovenboei. In het laatste voor de windse rak sloeg de Canadese om en daardoor won ik nog een plekje: 6e. Het regende flink en de zichtbaarheid was niet opperbest maar er stond wind en ik keek uit naar de volgende race. Er kwamen opklaringen, de mist trok op en we werden naar binnen gestuurd: uitstel op de kant. Onvoorstelbaar! De Star, de Tornado, de Yngling, Finn en zelfs de 49er waren wedstrijden aan het zeilen! Na een half uurtje op de kant werden onze races afgelast. Iedereen stond perplex. Waarom lassen ze de wedstrijden in godsnaam af! Voor eens dat er wind staat... . (...) Op de kant hadden we bezoek van onze eerste minister Yves Leterme! Leuk hé! Hij had heel veel interesse en leuke vragen. Goed voor een tof gesprek in het Olympisch dorp".