Saive out in eerste wedstrijd (update)
ATHENE - Jean-Michel Saive heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het mannen enkelspel op het Olympisch tafeltennistoernooi in Athene. Saive, het nummer zestien van de wereld, verloor zijn eerste wedstrijd met 4-2 van de Dominicaan Jin Lu (137ste).
De setstanden waren 11-5, 11-4, 5-11, 11-13, 18-16 en 11-8. Jin Lu had in de vorige ronde ook al voor de verrassing gezorgd door Saives ploegmaat bij Charleroi, de Rus Alexei Smirnov (25ste), met 4-1 te kloppen. In de achtste finales krijgt Jin Lu de Chinees Wang Hao, het nummer vier van de wereld en vierde reekshoofd, tegenover zich.

,,Die Dominicaan is een echte Chinees die een heel eigen stijl heeft. Ik had tijd nodig om me aan zijn spel aan te passen en om me in te stellen op zijn backhand'', reageerde Saive achteraf. ,,Het is al gedaan! Het was een beetje kort. Het is nooit echt liefde geweest tussen mij en de Spelen. Het is echt jammer dat ik er nooit heb kunnen schitteren.''

Jean-Michel Saive, die vrijdag nog de Belgische vlag droeg bij de openingsceremonie, was toe aan zijn vijfde Spelen. In Atlanta in 1996 bereikte hij de kwartfinales, waarin hij als nummer één van de wereld de grootste ontgoocheling uit zijn carrière kende met de uitschakeling door de Tsjech Peter Korbel, toen 31ste. 'Jean-Mi' raakte niet door de voorronde in Seoel (1988) en niet voorbij de 1/8e finales in Barcelona (1992) en Sydney (2000).