Een Brit die na twee jaar van zijn artsen te horen kreeg dat hij, in tegenstelling tot de vorige diagnose, geen terminale kanker had, heeft na het horen van dat nieuws toch geen gat in de lucht gesprongen. De 61-jarige had immers na de -uiteindelijk foutieve - slechte tijding ontslag genomen en zijn spaarcenten erdoor gejaagd. Dat schrijft vrijdag de tabloid The Sun.

Nu de man weet dat hij wel degelijk nog een flink aantal levensjaren tegemoet mag zien, stelt zich een prangende financiële kwestie. Bovendien is de man niet echt kerngezond meer, door de nevenwerkingen van de overbodige straffe medicijnen die hij heeft geslikt.

Voor de hand liggende en door het slachtoffer al overwogen mogelijkheid om nu ook zijn financiële plaatje weer gezond te krijgen, is het voor de rechter slepen van de nationale gezondheidsdienst NHS.

In april 2007 hadden artsen bij de man uit het graafschap Dorset na een onderzoek van de gal een terminale kanker gediagnosticeerd. De patiënt, die 'nog enkele maanden' te leven had, diende prompt zijn ontslag in en spendeerde meer dan 20.000 euro aan een motorfiets en een auto.

Ook zijn echtgenote hield het leven als loonslaaf voor bekeken, om zich aan de verzorging van haar echtgenoot te wijden. Twee jaar later stelden de medici vast, dat de man enkel aan een onschuldig abces leed. Het ziekenhuis heeft zich al verontschuldigd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in