Patrice Clerc, de grote baas van Tourorganisator ASO, is van oordeel dat de positieve dopingcontrole van de Italiaan Riccardo Ricco (Saunier Duval) bewijst dat de antidopingjagers "de strijd aan het winnen zijn."
"We hebben gezegd en blijven herhalen dat we willen dat deze sport zuiver is", verklaarde Clerc op de Franse radio RTL. "Het Franse Antidopingagentschap staat met veel vastberadenheid aan onze kant. We moeten de ogen opendoen, we zijn de strijd aan het winnen", stelde Clerc.

Ricco is de derde renner die deze Tour betrapt wordt op dopinggebruik. Eerder werden de Spanjaarden Manuel Beltran (Liquigas) en Moises Duenas (Barloworld) uit de Tour gezet na een positieve plas.

"Wij hebben niets te vrezen", verklaarde de ASO-voorzitter. "We moeten de dingen van de goede kant bekijken. Alles wat we de voorbije jaren op poten hebben gezet, werkt", aldus Clerc.

Patrice Clerc blijft wel verbaasd door de "zwakzinningheid, de domheid en het gebrek aan verantwoordelijkheid van sommige renners, die blijven valsspelen".