LUIK - Een 45-jarige beroepsmilitair is zaterdag op heterdaad betrapt toen hij in een klerenwinkel in de galerie Belle-Ile in Luik foto’s maakte van ontklede jonge vrouwen in de paskamers.
De man schoof zijn digitaal fototoestel onder de deuren van de paskamers om foto’s te nemen. Het was de echtgenoot van één van de vrouwen die de feiten opmerkte. Hij waarschuwde de politie.

Een verkoopster verklaarde achteraf dat de man regelmatig langs kwam in de winkel met kleren voor jonge vrouwen en dat ze nooit goed begrepen had wat hij er kwam doen.

Bij een huiszoeking vond de politie op de harde schijf van zijn pc zowat honderdvijftig foto’s van jonge vrouwen die verrast werden in de paskamers. Het parket werd verwittigd maar pakte de man niet op. Hij zal zich wel moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Enkele weken geleden werd in Luik een man betrapt in een vrouwenkledingzaak voor gelijkaardige feiten. Hij had een digitaal fototoestel aan zijn schoenen bevestigd en nam foto’s met een afstandsbediening.