JERUZALEM - De Israëlische premier Ariel Sharon heeft zijn militaire overheid zondag opnieuw de vrije hand gegeven om op te treden tegen militante Palestijnen op de Gazastrook.
,,Wij zijn erg geïnteresseerd in een diplomatische oplossing. Maar laat ons duidelijk zijn dat dat onmogelijk is zolang deze terroristen ons bedreigen aan onze grenzen'', zei Sharon zondag in Jeruzalem tijdens een zitting van het kabinet.

Hamas-lid neergeschoten

Israëlische militairen hebben zondag op de Gazastrook een commandant van de radicale Hamas-beweging doodgeschoten. Dat melden de Palestijnse autoriteiten en ooggetuigen. Een Israëlische scherpschutter trof Saeed Seyam met een kogel in de nek. Het slachtoffer was commandant in Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook.

De actie van Israël volgt op een raketaanval zondagmorgen van militante Palestijnen. Vanaf de Gazastrook werden raketten afgeschoten op doelen in Israël. De projectielen kwamen neer in het zuiden van het land maar hebben geen schade aangericht, maakte een militaire woordvoerder bekend.