Flesje Chateau Dylan?
Twee flessen ,,Planet Waves'' Foto: rr
BRUSSEL - Rock- en folkzanger Bob Dylan staat op het punt de productie van zijn Italiaanse wijngaard sterk te verhogen. Hij sluit zich daarmee aan bij het groeiende aantal niet meer zo jonge rocksterren die wijnboer spelen.
Dylan, die zijn rebelse imago van de jaren zestig al lang heeft opgeborgen, doet al enkele jaren in wijn maar kreeg vorig jaar veel kritiek omdat de Montepulciano die hij laat maken nabij het Italiaanse Ancona, met zijn 50 euro per fles wel heel duur uitviel. Dat kwam mee doordat het aanbod te beperkt was.

Daarom zal de songschrijver die in in zijn klassieker All along the watchtower nog schamper zong over zakenmensen die wijn drinken, gevoelig meer flessen van zijn Planet Waves (genoemd naar een elpee uit 1974) produceren.

De 64-jarige Dylan is overigens niet de enige rockende wijnboer. Ook Sir Cliff Richard en Mick Hucknall, die zijn wijn naar zijn popgroep Simply Red doopte, zijn al een tijd actief in deze sector, terwijl filmregisseur Francis Ford Coppola binnenkort zijn eigen merk op de markt brengen, net als de Doobie Brothers.