BRUSSEL - Het was opnieuw een erg dramatisch weekend op de Belgische wegen. Bij acht ongevallen vielen in totaal elf doden en zes gewonden.
Zaterdagmiddag kwam een 72-jarige man om bij een ongeval in Kasterlee. Hij reed tegen een boom en bezweek aan zijn verwondingen. De man stak in een bocht twee andere voertuigen voorbij aan een vrij hoge snelheid. Toen hij terugkeerde naar zijn baanvak, belandde hij op de middenberm en kwam tot stilstand tegen een boom.

De 72-jarige man uit Beerse werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Het zwaarste ongeval vond zondagochtend plaats in Dottenijs, waar vier doden en twee zwaargewonden vielen. Op de N58 stak een Audi A4, met zes kelners aan boord, een andere auto voorbij. Bij het invoegen probeerde de 21-jarige bestuurder uit het Noord-Franse Wattrelos bij te sturen. Daarbij verloor hij de controle over het stuur en kwam in de middenberm terecht tegen een verlichtingspaal.

De bestuurder en drie inzittenden overleefden de klap niet. Twee anderen raakten zwaargewond; één van hen is zondagavond nog steeds in levensgevaar. Het parket van Doornik en de politie van Moeskroen doen een oproep aan de bestuurder of bestuurster van het voertuig dat werd ingehaald. Die reed gewoon door.

Op de N8 Brakel-Ninove in Ophasselt (Geraardsbergen) botsten zondagochtend twee personenwagens frontaal op elkaar. De brandweer bevrijdde de zwaargewonde bestuurders uit de wagens. Een van hen, een 33-jarige man uit Brakel, overleed aan zijn verwondingen. Ook de andere bestuurder bezweek zondag in de loop van de dag aan zijn verwondingen.

Zaterdag kort voor middernacht botsen twee personenwagens op het kruispunt van de Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem tegen elkaar. Vier personen uit Dilsen-Stokkem raakten zwaargewond. Eén van de passagiers, een 20-jarige man, bezweek in het ziekenhuis aan de opgelopen verwondingen.

In Overpelt ging een wagen zondag om 07.45 uur aan het slingeren en kwam tegen een boom terecht. De 19-jarige bestuurder uit Zonhoven was op slag dood. Door de klap vloog de wagen in brand en is het lichaam verkoold. De jongeman zou met vrienden gaan vissen.

Een motorrijder uit Turnhout kwam zaterdagmiddag om bij een ongeval in Barvaux. De motorrijder werd vergezeld door zes andere Nederlandstalige motorrijders. Het slachtoffer verloor in een bocht op de weg tussen Barvaux en Erezée de controle over zijn motor en botste tegen een paal.

Zaterdagmiddag raakte een bestuurder levensgevaarlijk gewond nadat hij onwel was geworden aan de Noorderlaan in Antwerpen. Volgens de politie had de bestuurder een gescheurde milt. Hierdoor verloor hij de controle over het stuur en kwam vervolgens tegen een boom terecht. Het slachtoffer zat gekneld en moest worden bevrijd door de brandweer. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

In Sint-Joost-ten-Node raakte vrijdagavond een man uit Anderlecht onwel in zijn wagen. Hij reed tegen de gevel van een huis en stierf achter zijn stuur aan de gevolgen van een hartkwaal.