NAMEN - ,,Listes Wallon'' wordt de noemer waaronder de kandidaten van Rassemblement Wallon, Mouvement Citoyens Wallons, Parti France en Socialisme Démocratique naar de provincieraadsverkiezingen van oktober trekken. Het platform eist onder meer de onafhankelijkheid van Wallonië.
Het platform is opgericht door Marie-France Jarbinet, coördinatrice van de Parti France, Yannick Bauthière, leider van de Mouvement Citoyens Wallons, André Libert, voorzitter van het Rassemblement Wallon en Salvatore Mannino, voorzitter van het Socialisme Démocratique de Fontaine-l’Evêque. Ze stellen vast dat ,,de huidige politieke klasse Wallonië wil noch kan verdedigen tegen Vlaanderen en de Belgisch-Vlaamse Staat''.

Volgens het platform omvat Wallonië ,,het huidige gewest plus Voeren. Het zal bij referendum tussen onafhankelijkheid en aanhechting bij Frankrijk moeten kiezen''. Het platform verzet zich tegen hervormingen die enkel leiden ,,tot een verzwakking van de Walen in de strijd voor hun bevrijding''.

Listes Wallon zal onder meer campagne voeren rond de vermindering van het aantal provincies, bijvoorbeeld door de fusie tussen Brabant en Namen, en rond de verkiezing van de gouverneur door het Gewest. De militanten werken aan de lijsten voor de verkiezingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in