Voorakkoord bij Tessenderlo Chemie
Foto: blg
TESSENDERLO - Directie en vakbonden van de drie West-Limburgse vestigingen van Tessenderlo Chemie hebben vandaag na nieuwe onderhandelingen een ontwerpakkoord van CAO voor de 900 arbeiders bereikt. Het akkoord zorgt voor een beter sociaal klimaat, grotere koopkracht en meer werkzekerheid.
Het akkoord zal volgende week dinsdag en woensdag ter stemming aan de arbeiders voorgelegd worden. Indien die het nieuwe CAO-voorstel afkeuren, volgt er een staking van onbepaalde duur. De directie liet de bonden vandaag weten dat er geen ontslagen op til staan en dat er aan het sociale klimaat in het bedrijf zal gewerkt worden, zo zegt vakbondsafgevaardigde François Jordens van het ACV.

De 900 arbeiders van de West-Limburgse vestigingen van Tessenderlo Chemie keurden het CAO-voorstel van de directie rond de koopkrachtverhoging vorige week met een grote meerderheid af en hielden een 24-urenstaking. De bonden hadden afgelopen woensdag een onderhoud met voorzitter Gerard Marchand van de raad van bestuur van Tessenderlo Chemie. Die gaf de plaatselijke directie de opdracht om opnieuw met de bonden rond de tafel te zitten.