LENK - De jonge Duitser Linus Gerdemann (CSC) heeft vandaag de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland (ProTour) gewonnen. Na een korte solo bleef de 22-jarige belofte de Italiaan Lorenzo Bernucci en de Spanjaard David Etxebarria voor. De Australiër Michael Rogers (Quick.step) blijft leider.
Na 41 kilometer van de 193 kilometer tussen Einsiedeln en Lenk hadden zeven renners het hazenpad gekozen. Dat waren Gerdemann, Bernucci, Etxebarria, Fred Rodriguez, Karsten Kroon, Martin Elmiger en Joseba Albizu. De maximale voorsprong liep op tot meer dan vier minuten.

In de grote groep namen de rijders van Quick.Step-Innergetic iedereen op sleeptouw. Later kregen zij de steun van Lampre en Francaise des Jeux. Op twintig kilometer van de finish was de voorsprong van de zeven gedaald tot net boven de twee minuten.

Tempoversnelling

Met nog acht kilometer voor de boeg trok Gerdemann alleen in de aanval. Door die tempoversnelling werd Albizu al snel opgeslorpt door het peloton. Gerdemann kon zijn solo tot aan de finish volhouden. Bernucci probeerde in de finale de kloof met de Duitser te overbruggen, maar strandde op vier seconden, gevolgd door Etxebarria die de spurt won voor de derde plaats.

Zaterdag volgt de voorlaatste rit tussen Lenk en Verbier over 162 kilometer. Er staan vier cols op het menu en de aankomst is bergop.