Oprah Winfrey meest invloedrijke ster
Foto: rtr
NEW YORK - De Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey is door het Amerikaanse magazine Forbes uitgeroepen tot de meest invloedrijke ster van de Verenigde Staten. De top-100 werd gisteren in New York bekendgemaakt.
Wekelijks kijken ongeveer 30 miljoen mensen in de Verenigde Staten naar de talkshow van de 51-jarige Oprah Winfrey, ze heeft fans in 112 landen over de hele wereld. Haar inkomen van vorig jaar wordt op 225 miljoen dollar (185 miljoen euro) geschat.

Hollywoodacteur Mel Gibson, die vorig jaar nog aan de top stond, moet dit jaar tevreden zijn met een derde plaats. De 29-jarige golfkampioen Tiger Woods mag zich de tweede meest invloedrijke ster van de VS noemen.

Star Wars

Star Wars-regisseur George Lucas belandde dit jaar op de vierde plaats met een jaarinkomen van 290 miljoen dollar. In de top tien komen voorts ook basketbalspeler Shaquille O’Neal, Hollywoodproducer Steven Spielberg, acteur Johnny Depp en popster Madonna voor.

De Duitse voormalige wereldkampioen formule 1 Michael Schumacher staat dit jaar op plaats 17, twee plaatsen hoger dan het jaar voordien. Topmodel Heidi Klum staat op 90, achter collega Gisele Bündchen, die op nummer 77 staat.

Het magazine Forbes houdt bij het opstellen van de lijst rekening met het inkomen van de sterren in het vorige jaar. Ook populariteit en aanwezigheid in de media zijn belangrijke criteria.