LONDEN - De Londense advocaat Richard Phillips is door een schadeclaim van zeven euro het mikpunt van spot van zijn collega’s en heel Londen geworden. Zijn secretaresse Jenny Amner had per ongeluk ketchup gemorst op de broek van de advocaat.
De 36-jarige advocaat, die jaarlijks ongeveer 130.000 euro verdient, stuurde de vrouw daarop een formele e-mail met de vraag om de rekening van de droogkuis, die zeven euro bedroeg, te betalen. Omdat ze niet reageerde, liet hij een meer uitgebreide rekening achter op het bureau van de vrouw, zo schrijft de krant Times vandaag.

,,Ik moet me voor mijn late antwoord verontschuldigen'', zo klonk het antwoord. ,,Maar door de ziekte, dood en begrafenis van mijn moeder had ik andere dingen aan mijn hoofd dan uw zeven euro. Ik versta natuurlijk dat uw financiële behoeftes als voornaam advocaat groter zijn dan die van een eenvoudige secretarese.''

Jenny voegde er nog aan toe dat ze het aanbod van collega’s om een inzamelactie te houden voor de reiniging van de broek had afgewezen en dat hij het geld bij haar persoonlijk kon afhalen. De vrouw stuurde haar antwoord niet alleen naar de advocaat, maar ook naar 250 collega’s, waardoor het verhaal al snel in heel Londen de ronde deed.