Al-Jazeera krijgt tegenwind van al-Qaeda
Foto: rr
DUBAI - De Iraakse afdeling van het terroristische al-Qaeda-netwerk heeft de televisiezender al-Jazeera ervan beschuldigd de woordvoerder van de Verenigde Staten te zijn. Dat blijkt uit een mededeling die vandaag op een website werd geplaatst.
,,Al-Jazeera: genoeg gedienstigheid tegenover de kruisvaarders en de Iraakse sjiitische leiders'', aldus de mededeling. De authenticiteit van het document kon nog niet met zekerheid worden achterhaald. ,,Jullie beweren dat jullie alle meningen tot uiting willen brengen. Waarom is jullie zender dan de woordvoerder van de Amerikanen?'' Het is de eerste dergelijke beschuldiging. ,,Waarom geven jullie geen nieuwsberichten over de vrijheidsstrijders en waarom doen jullie pogingen om hun imago en reputatie te beschadigen?''.

Onlangs beschuldigde de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld al-Jazeera er nog van een ,,slecht beeld'' op te hangen van Amerika. Volgens Rumsfeld laat de zender zich beïnvloeden door gewelddadige extremisten, hoewel die volgens Rumsfeld een kleine minderheid in de wereld vertegenwoordigen.