Clijsters in finale Eastbourne  (update)
EASTBOURNE - Kim Clijsters (WTA 17) heeft zich geplaatst voor de finale van het tennistornooi in het Britse Eastbourne. De Limburgse, het zevende reekshoofd, won in 1 uur en 43 minuten met 6-4, 3-6 en 6-4 van de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA 5), het tweede reekshoofd en titelverdedigster.
Clijsters en Kuznetsova ontmoetten elkaar al vijf keer op het WTA-circuit. Vier keer trok onze 22-jarige landgenote aan het langste eind, de drie jaar jongere Kuznetsova haalde het tijdens de halve finales op het graveltornooi van het Poolse Warschau eerder dit jaar. Het was hun eerste duel op gras.

In de finale komt Kim Clijsters uit tegen tegen de 18-jarige Russin Vera Douchevina (WTA 54). Die won de tweede halve finale van de Italiaanse Roberta Vinci (WTA 111) met 2-6, 7-6 (8/6) en 6-3.

Het wordt de eerste ontmoeting van Clijsters en Douchevina.

,,Prettig om op het veld te staan''

,,Ik voelde vanaf de eerste balwisseling dat het een goede wedstrijd zou worden. Mijn forehand liet me tijdens de tweede set wat in de steek, maar in de derde liep het weer normaal. Het was prettig om op het veld te staan'', verklaarde Clijsters. ,,Ik heb veel plezier gehad tijdens deze wedstrijd. Spelen tegen Svetlana is altijd zwaar. Maar het was een goeie test tegen een topspeelster.''

Kuznetsova klonk na de partij minder enthousiast. ,,Ik was vandaag niet de hele tijd 100 procent. Ik kende te veel ups and downs. Kim had die ook, maar minder vaak. Ik maakte stomme fouten en scoorde mooie punten. Toch heb ik vertrouwen in mijn spel. Ik vind het spijtig dat ik verloor, maar het is wel beter dat dit gebeurt in de halve finale dan in de eerste ronde.''