BRUSSEL - Terwijl in 2003 het aantal personeelsleden in Belgische vennootschappen daalde met 6,1 procent tegenover het jaar ervoor, daalde dat aantal in 2004 nog maar met 1 procent tegenover 2003. Dat meldt het economische onderzoeksbureau Graydon.
Het aantal personeelsleden blijkt vooral terug te lopen in de Brusselse regio. Daar daalde het aantal personeelsleden in 2004 met 3,5 procent. In Vlaanderen was er een daling met 0,57 procent, in Wallonië daarentegen steeg het aantal personeelsleden in vennootschappen met 0,95 procent.

De bedrijven met het grootste aantal personeelsleden zijn Delhaize, Carrefour, Electrabel, Colruyt, ISS, Volkswagen en Sidmar.

Opleidingen

Uit het onderzoek van Graydon bleek ook dat de vennootschappen in 2004 meer investeerden in opleidingen. Zo steeg het aantal vrouwelijke personeelsleden dat een opleiding genoot met 2,4 procent en het aantal mannelijke personeelsleden met 1 procent.

56,5 procent van de jobs bij vennootschappen bevinden zich in Vlaanderen, 24,1 procent situeert zich in het Brusselse Gewest en 19,3 procent in Wallonië.