Vliegtuigbouwers krijgen berg nieuwe contracten
Foto: reuters
PARIJS - De jongste dagen regende het contracten voor de vliegtuigbouwers op de beurs van Le Bourget. De sector is zich duidelijk aan het herstellen. Vandaag opent de vliegtuigbeurs voor het grote publiek.
De afgelopen vier dagen was de toegang voorbehouden aan professionelen, met een recordaantal van 157.500 bezoekers. Blikvanger van de beurs is de superAirbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Daarnaast zijn er ook nog 238 andere militaire en burgervliegtuigen of helikopters te bewonderen. Er zijn elke dag meer dan 60 demonstratievluchten. Tot zondag worden ruim 300.000 bezoekers verwacht.

De belangrijkste contracten die de jongste dagen werden getekend op Le Bourget, waren van luchtvaartmaatschappijen uit India en het Midden-Oosten. De luchtvaartmarkt is daar in volle expansie. Samen bestelden ze voor ruim 45 miljard dollar aan vliegtuigen, of bijna driemaal zoveel als in 2003.

Tweederde van de nieuwe contracten ging naar Airbus, éénderde naar Boeing. Die laatste ligt dit jaar wel nog altijd voorop in de race voor het grootste aantal bestellingen.