CBS maakt serie over de paus
Foto: ap
BRUSSEL - De Amerikaanse televisiezender CBS gaat een prestigieuze televisieserie maken over het leven van paus Johannes Paulus II. Het Vaticaan zal de productie begeleiden.
De in totaal vier uur durende serie met als titel ,,Paus Johannes Paulus II'' wordt een kroniek van het leven van Karol Wojtyla, van zijn jeugd in Polen tot en met zijn recente dood. De serie wordt gemaakt door de producers van de zeer succesvolle miniserie ,,Jezus'', waarmee CBS enkele jaren geleden erg hoge kijkcijfers scoorde.

De opnames in Rome vinden deze zomer plaats, de serie gaat waarschijnlijk dit najaar in de ether. Het script is geschreven onder supervisie van het Vaticaan, dat eveneens toestemming gaf om exclusieve opnames te maken op en rond het Sint-Pietersplein.

De serie is niet het eerste televisiedrama over het leven van de paus. Een film over zijn leven voorafgaand aan zijn pontificaat, ,,Karol, de man die paus werd'', werd in april al uitgezonden op de Italiaanse televisie.

In de Verenigde Staten zitten programma's rond religieuze thema's in de lift. Televisierecensenten schrijven dit voor een belangrijk deel toe aan het grote succes van Mel Gibsons film The Passion of the Christ.