BRUSSEL - De theatervoorstelling ,,De kamer van Isabella'' van Jan Lauwers & Needcompany is woensdag in de Franse hoofdstad Parijs uitgeroepen tot beste buitenlandse voorstelling in Frankrijk. De prijs gaat uit van het syndicat professionnel de la critique de théâtre, de musique et de danse, de verenigde Franse pers.
De jury twijfelde even in welke categorie ,,De kamer van Isabella'' thuishoort: theater, dans of muziek. Uiteindelijk bekroonde de jury de voorstelling in de categorie dans, ,,maar elke andere categorie had ook gekund''. Viviane De Muynck, hoofdrolspeler in de voorstelling, nam woensdag in het Théâtre de la Cité Internationale in Parijs de prijs in ontvangst.

,,De kamer van Isabella'' is de eerste Belgische voorstelling die in Frankrijk in de categorie dans in de prijzen valt, zegt de Needcompany vandaag in een persbericht. De voorstelling van Jan Lauwers & Needcompany vertelt het verhaal van Isabella Morandi, die oud en blind is als ze in haar Parijse kamer terugkijkt op haar leven. Ze leeft omringd door duizenden etnologische en archeologische voorwerpen. Haar leven omspant bijna de hele twintigste eeuw. Een zoektocht naar het geheim van haar verleden.