Jackson geeft feestje
Michael Jackson na zijn vrijspraak Foto: ap
SANTA MARIA - Michael Jackson wil dit weekend zijn fans bedanken met een fuif, zo heeft de krant Los Angeles Times bericht. De familie Jackson zou morgenavond een feest gepland hebben in een casino, dicht bij de ranch Neverland.
Tijdens het Jackson-proces hebben honderden fans voor het gerechtsgebouw van Santa Maria hun steun betuigd aan hun idool.

De advocaten van de vrijgesproken popster hebben ondertussen de teruggave geëist van meer dan 600 bewijsstukken, die de politie bij een huiszoeking in november 2003 op Neverland in beslag had genomen. ,,Mijnheer Jackson wil zijn spullen terughebben'', zei meester Robert Sanger volgens de Amerikaanse pers. Het gerecht zou op een latere datum beslissen over de teruggave van het materiaal dat onder meer seksboekjes en fotoalbums omvat. Melville toonde zich nu ook bereid geheim gebleven procesdocumenten vrij te geven. Wegens de grote omvang daarvan kan dat nog een maand duren.

Rechter Rodney Melville zal Jackson zeker wel zijn internationaal paspoort teruggeven. Bij zijn arrestatie in november 2003 was hem dat afgenomen om te verhinderen dat hij naar het buitenland zou vluchten.

Over het juryberaad raakte bekend dat de twaalf gezworenen het op één punt eerst niet eens waren geraakt, met name de aanklacht dat Jackson de jongen alcohol zou hebben toegediend. De jury heeft de rechter daarvan op de hoogte gebracht. Later werden de juryleden het wel eens over een vrijspraak.