Moordenaar Canadese kleuter had geld nodig
De gijzelnemers werden na enkele uren door de politie overmeesterd. Foto: reuters
SIEM REAP - ,,Ik had zo snel mogelijk geld nodig dus schoot ik het jongetje dood, ook omdat hij veel huilde, veel meer dan de andere kinderen.'' Dat verklaarde een van de gijzelnemers die in de internationale school in het Cambodjaanse Siem Reap een 2-jarig Canadees jongetje ombracht.
De politie, die gisteren na enkele uren een einde maakte aan de gijzeling, gelooft dat de vier gijzelnemers kleine criminelen zijn, afkomstig uit een district bij de hoofdstad Phnom Penh. Ze wilden de veelal rijke ouders van de leerlingen van de internationale school afpersen. De vier mannen van begin 20 verschijnen naar verwachting zaterdag voor de rechtbank. De politie heeft een vijfde man gearresteerd, een veronderstelde handlanger van de gijzelnemers.

De politie ging over tot een bestorming nadat de gijzelnemers hadden gedreigd hun gijzelaars een voor een dood te schieten en waren begonnen met het Canadese jongetje. Siem Reap is een belangrijke toeristische trekpleister in Cambodja. Vlakbij liggen de beroemde tempels van Angkor en er wonen veel buitenlanders. Onder de tientallen gijzelaars waren ongeveer vijftien verschillende nationaliteiten.