BRUSSEL - De Belgische schoenenketen Brantano boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een bedrijfswinst van 1,5 miljoen euro, ten aanzien van een bedrijfswinst van 0,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het nettoresultaat uit voortgezette activiteiten steeg van een verlies van 0,3 miljoen euro tot een winst van 0,5 miljoen euro. Dat meldde de groep nabeurs.
De omzet zakte met 4,1% van 70,8 miljoen tot 67,8 miljoen euro. Op vergelijkbare basis, dus zonder Nederland en Denemarken, steeg de omzet met 2,2%. Die stijging is te danken aan de sterke prestaties in het Verenigd Koninkrijk waar de omzet met 5,4% toenam. De omzet in de bestaande Britse winkels steeg met 4,3%. In België was er een daling met 0,7%. De groep denkt dat dit vooral komt omdat de solden vorig jaar op een zaterdag begonnen en omwille van het minder goede weer in maart.

De bedrijfskasstroom klokte af op 3,7 miljoen euro, tegenover 3 miljoen vorig jaar. Het nettoresultaat bedroeg -2,7 miljoen, tegenover -0,3 miljoen euro het jaar ervoor. Die resultaten werden voor 3,1 miljoen euro negatief vertekend door de stopzetting van de Deense activiteiten. Indien hier geen rekening wordt mee gehouden, steeg het nettoresultaat van -0,3 miljoen tot 0,5 miljoen euro. Joris Van Brantegem, voorzitter van de raad van bestuur, is tevreden met de cijfers omdat ze beantwoorden aan de eigen prognoses. In 2005 zal Brantano zich verder toeleggen op de expansie in het Verenigd Koninkrijk en de vernieuwing van de winkels in België en het Verenigd Koninkrijk.