Mogelijk heruitgave van Live Aid
LONDEN - Mogelijk vindt in het fameuze Hyde Park in Londen begin deze zomer Live Aid II plaats. Dat laat de BBC althans uitschijnen.

In juli 1985 organiseerde de Ierse popzanger Bob Geldof in het Londense Wembley en het Amerikaanse Philadelphia het mega-concert Live Aid. Zowat de grootste acts van de populaire muziek uit de jaren zestig, zeventig en vroege jaren tachtig traden op ten voordele van hongerend Afrika. Twintig jaar lang heeft Geldof ontkend dat er een Live Aid II zou komen. Zijn omgeving liet echter doorschemeren dat een en ander niet onmogelijk was.

 

Er zou nu een opening zijn ontstaan doordat de Prince’s Trust, die ook een traditie van benefietconcerten heeft, zijn jaarlijks ,,annual party in the park'' concert in het Londense Hyde Park, voorzien voor 2 juli, heeft afgelast. Dat maakt de weg vrij voor een Live Aid II in het park dat ruim dertig jaren geleden de Rolling Stones én tienduizenden fans ontving.

 

De BBC meldt ,,gesprekken'' te voeren met Geldof om het spektakel op Hyde Park op 2 juli in beeld te brengen. Het concert onder de naam Live 8 zou de Make Poverty History campagne ondersteunen die aandacht besteedt aan de situatie van de miljoenen kinderen die elk jaar tengevolge van armoede sterven.

 

De BBC goochelde ook al met namen die aan Live Aid II worden gelinkt: U2, de Rolling Stones, sir Paul McCartney, Joss Stone en Keane. U2, enkele Stones en Macca waren er tien jaar geleden ook bij. Op dezelfde dag zou er trouwens ook in Washington een Live 8 evenement komen. Eerstdaags zou er een officiële mededeling komen, aldus de Britse openbare omroep die ook andere mega-evenementen in Londen filmde zoals de huldeconcerten aan Nelson Mandela en Freddy Mercury.